Jukebox. Komt muziek uit.

More!

JAAAAAAAA! Daar is-ie! De demo waarvan je dacht dat-ie nooit zou komen is er eindelijk! De nieuwe demo heet "More" en is vanaf nu online te beluisteren en te downloaden!

More bevat zes tracks. "Blow Me Away" opent met veel bombarie, en laat er geen twijfel over bestaan. Ask! is terug en is zelfverzekerder dan ooit! Het volgende nummer is het broedende "Shut me Out". De bas van Mark zet direct de toon. En dan... De Hammond en Leslie van Arno komen hier voor het eerst op de demo aan het woord en zetten samen met de bas een heerlijk broeierig dampend sfeertje neer. De heldere Strat van Edwin snijdt er smaakvol doorheen waarmee in zijn geheel een fantastische begeleiding voor de zang van Marjolein wordt geleverd.
Nummer drie in de lijst is het breekbare "Strength". Een mooie piano begeleidt Marjolein eenzaam tot halverwege het nummer, waarna de bloem ineens opengaat. Kippenvel gegarandeerd. Dan is het tijd voor een luchtiger liedje. Op nummer vier in de lijst treffen we dan ook "Afraid" aan. Het nummer opent met de frisse cymbalen van trommelgod Rene, en vervolgens leggen de walking bass van Mark samen met de Rhodes-klanken van Arno een lekker eigenwijs deinende basis voor de gouden klank van de stem van Marjolein. De Wah-capriolen van Edwin op zijn Strat maken het geheel af.
Het vijfde nummer is het melancholische "Conquering the World". Ook hier komt het Hammond-werk van Arno weer aan bod, en vormt een comfortabele textuur waar de thematische solo van Ed samen met de zang van Marjolein een fijne combinatie bij zijn. Als laatste een verrassing. Het ontwapenende nummer "Pijn" is Nederlandstalig. Voor Pijn bestaat wat ons betreft maar een typering; overdonderend.

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat; dat blijkt wel weer...

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2013