Zo ziet onze huiskamer eruit!

Huiskamer van de Stad en Bustival!

Ook dit jaar spelen we weer op het Huiskamer van de Stad-festival! Het HKvdS-festival begint inmiddels een goede traditie te worden voor onze mooie stad Gouda. Begonnen in 2013 zijn we dit jaar alweer bij de derde editie aangeland!

Het Huiskamer van de Stad Gouda festival is "een cultureel kunstproject voor jong en oud, van, voor en door de hele stad" (aldus de organisatie). De opzet is eenvoudig: Goudse inwoners stellen hun huis open en Goudse artiesten treden (gratis) op in die huiskamers door de hele stad. De acts lopen uiteen van muzikanten tot toneelgroepen, dichters en cabaretiers.
Het is de bedoeling dat bezoekers naar eigen wens een route bepalen door de verschillende wijken van de stad.

Ask! is er trots op om tot nu toe elke editie te hebben bijgedragen aan deze geweldige dag en zal ook dit jaar weer acte de présence geven in een huiskamer, ergens in de stad (het is dit jaar Graaf Florisweg 61 :)) - de datum is zondag 7 juni 2015.

Als klap op de vuurpijl wordt ter promotie van het Huiskamer van de Stad festival ongeveer een week van tevoren, op zaterdag 30 mei 2015, het zogenaamde "Bustival" gehouden. Bij deze ludieke promotie rijdt een selectie van de acts van het HKvdS-festival mee met de stadsbussen van Arriva om alvast een voorproefje van het repertoire te geven en uiteraard flink te flyeren.

Ook bij het bustival is Ask! dit jaar van de partij! Komen jullie kijken? Het wordt superleuk! Kijk voor de schema's en verdere informatie over het HKvdS en Bustival op de gigs-pagina.

Geplaatst op woensdag 20 mei 2015

uitroepteken

Terugblik en nieuwe nummers

Zo, tweeduizen-en-veertien ligt veilig achter ons, dus tijd voor een terug- en vooruitblik!
Na de release van More in 2013 heeft de band een aantal optredens verzorgd op diverse locaties in Gouda. In akoestische bezetting mochten we openen voor de fenomenale Chris Chameleon. We speelden bij de opening van het Cultuurhuis de garenspinnerij in StudioGonz. Op de eerste Koninsdag stonden we op het grote podium op de Markt. In mei openden we voor de Dordtse band Bambooka en in juli deden we in akoestische bezetting voor de tweede keer het Huiskamer van de Stad-festival. Waanzinnig!
Een van de leuke contacten die uit die optredens zijn overgebleven is de zangeres Mary Syll. We hebben haar als frontvrouw van Bambooka leren kennen, maar inmiddels is zij zich ook solo aan het ontwikkelen. Op 20 maart doet zij StudioGonz aan en mag Ask! haar voorprogramma verzorgen. Tegelijk wordt er ook gewerkt aan een samenwerking met haar in Dordrecht; hopelijk daarover binnenkort meer!
De band heeft op het creatieve vlak natuurlijk niet stilgezeten! In het afgelopen jaar zagen diverse nieuwe nummers het levenslicht. Sommige nummers hebben we live al gespeeld, andere zijn pas recent afgebakken. We hebben Higher en Politics in het afgelopen jaar al ten gehore gebracht, en You Don't Really Care en I'll Make It zijn de overige nieuwe toevoegingen aan het repertoire.
Zoals altijd vinden we de nieuwste nummers natuurlijk het allermooist, dus bij deze: jullie moeten ze echt komen luisteren!

Geplaatst op dinsdag 27 januari 2015

Jukebox. Komt muziek uit.

More!

JAAAAAAAA! Daar is-ie! De demo waarvan je dacht dat-ie nooit zou komen is er eindelijk! De nieuwe demo heet "More" en is vanaf nu online te beluisteren en te downloaden!

More bevat zes tracks. "Blow Me Away" opent met veel bombarie, en laat er geen twijfel over bestaan. Ask! is terug en is zelfverzekerder dan ooit! Het volgende nummer is het broedende "Shut me Out". De bas van Mark zet direct de toon. En dan... De Hammond en Leslie van Arno komen hier voor het eerst op de demo aan het woord en zetten samen met de bas een heerlijk broeierig dampend sfeertje neer. De heldere Strat van Edwin snijdt er smaakvol doorheen waarmee in zijn geheel een fantastische begeleiding voor de zang van Marjolein wordt geleverd.
Nummer drie in de lijst is het breekbare "Strength". Een mooie piano begeleidt Marjolein eenzaam tot halverwege het nummer, waarna de bloem ineens opengaat. Kippenvel gegarandeerd. Dan is het tijd voor een luchtiger liedje. Op nummer vier in de lijst treffen we dan ook "Afraid" aan. Het nummer opent met de frisse cymbalen van trommelgod Rene, en vervolgens leggen de walking bass van Mark samen met de Rhodes-klanken van Arno een lekker eigenwijs deinende basis voor de gouden klank van de stem van Marjolein. De Wah-capriolen van Edwin op zijn Strat maken het geheel af.
Het vijfde nummer is het melancholische "Conquering the World". Ook hier komt het Hammond-werk van Arno weer aan bod, en vormt een comfortabele textuur waar de thematische solo van Ed samen met de zang van Marjolein een fijne combinatie bij zijn. Als laatste een verrassing. Het ontwapenende nummer "Pijn" is Nederlandstalig. Voor Pijn bestaat wat ons betreft maar een typering; overdonderend.

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat; dat blijkt wel weer...

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2013

Radio Ask!

Going underground, going Oranje & More

Oei oei oei! Wat is het alweer lang geleden dat we hier iets van ons hebben laten horen! Hoog tijd voor een update! Komt-ie!

Aanstaande vrijdagavond 26 april 2013 zal Ask! live op radio Gouwestad te horen zijn bij het programma Going Underground! We zullen een paar van onze nummers in acoustische bezetting ten gehore brengen, en door de presentator uitgehoord worden over de nieuwe demo (verderop meer!)
Going Underground is iedere vrijdagavond van 19 . 20 uur te beluisteren op Gouwestad Radio, 97.7 FM (Kabel), 106.2 FM (Ether) en als livestream op Gouwestad Radio. De herhaling is op dinsdag 30 april van 19 . 20 uur, waarna de uitzending nog vier weken terug te luisteren is via Uitzending Gemist, zo belooft de site. Allemaal luisteren en opnemen die hap!

Op Oranjenacht, maandag 29 april, staat Ask! op het podium op de markt van Stolwijk. Kom langs! De toegang is gratis! Ask! speelt van 20.00 tot 21.00 uur.

En als laatste, de demo. Hij heet "More", bevat zes nummers en zal zeer binnenkort verschijnen. "Jamaar wanneer dan?" hebben we namens jullie aan de band voorgelegd. "Nou, zodra we er helemaal tevreden over zijn" is het antwoord dat we terugkregen. Na dreigen, aandringen en stampij maken wilde de band er nog wel aan toevoegen "Ed is nog druk aan het mixen en masteren, maar volgens hem wordt het in de komende paar weken".
Alsof we nog niet lang genoeg hebben gewacht! "Maar de eerste single wordt al bijna een maand op Pinguin Radio" gedraaid bij de 2minutenshow hoor", vertelde men toen. Verdraaid, dat is waar ook! Op de Ask-hoek bij de 2minutenshow troffen we inderdaad het nieuwe nummer "Blow Me Away" aan! Klinkt goed Askies..!
Het gaat trouwens sowieso goed met Ask bij de 2minutenshow! Al enige weken staan ze fier aan kop bij de wedstrijd. En terecht natuurlijk!

Geplaatst op donderdag 25 april 2013

Recording Arno's Hammond and Leslie.

De grote Ask! voorjaarsupdate

Zo. Hallo!

Het is alweer veel te lang geleden dat we hier iets van ons hebben laten horen, dus bij deze een update. De mensen die ons op Facebook volgen (doen!) hebben het al meegekregen: terwijl Marjolein op solotournee was in Australie is de band hard aan het werk gegaan aan een nieuwe demo! Ondertussen zijn vrijwel alle partijen opgenomen, en Ed is nu druk bezig met mixen en masteren. De dingen die hij tussentijds aan de band laat horen klinken veelbelovend, dus we zitten met spanning te wachten op het eindresultaat.

De band heeft verder ook niet stilgezeten natuurlijk. Er wordt alweer druk geschreven aan nieuwe nummers, en de eerste publieke optredens van dit jaar staan ook al weer op stapel. Voorlopig de belangrijkste: 8 maart in So What! - dan doen we mee met een wedstrijd met als inzet; spelen op de Markt van Gouda met Oranjenacht. Dus allemaal komen! Verder staat nog een radio-intervieuw op stapel en wordt op 31 maart het eerste nummer van de demo op Pinguin Radio gedraaid. En daar kunnen we dan weer een plekje op Parkpop mee winnen! Niiiiiice!

Zo. Ben je weer helemaal bij. Hadden we al gezegd dat je ons ook op Facebook kan volgen? Doen! :)

Geplaatst op vrijdag 1 maart 2013

Fans.

De Ask! Goudse Najaarstournee

Hoera! De bode heeft ons zojuist het nieuws gebracht dat Ask! een tweetal optredens in Gouda gaat doen! De eerste is op vrijdag 26 oktober in "So What!". Voor Gouwenaren is So What! een begrip, maar voor onze talloze interlocale fans: So What! is al 50 jaar het bruisend middelpunt van het Goudse uitgaansleven. Daar, waar kroegjes en andere zaaltjes komen en gaan, daar doorstaat So What al generaties lang de tand des tijds. En daar mogen we nu dus weer spelen! Hoezee! Dat was al weer veel te lang geleden. We zullen de 26e acte de présence geven op de avond getiteld "Loco Locals". De naam zegt het al: Gouds wereldtalent dus! We zullen het podium delen met die andere geweldige Goudse formatie, Snoeshaen (aka Klein Darling Rooster). Komt dat zien, komt feesten! Het wordt groots!

De tweede gig is op zaterdag 10 november in Paddy's! Jawel! Onze eerder gepauzeerde recordpoging "krijg zo veel mogelijk mensen in Paddy's" gaat alsnog gebeuren! "Maar wat is Paddy's dan?" zullen sommigen misschien vragen? Het antwoord is: "oh, gewoon de oerstgezelligste Irish Pub in Gouda!". Paddy's schenkt de lekkerste Ierse bieren en Whiskeys. Zelfs zonder onze weergaloze livemuziek is Paddy's al zeer de moeite van een bezoekje waard, dus kan je nagaan wat een feest 10 november zal worden...
We zullen zo rond half negen aan de eerste set beginnen, maar als dat wat vroeg voor je is, niet getreurd: we spelen drie sets verspreid over de avond. Zo rond half twaalf stoppen we pas met spelen, dus er is kans genoeg om een glimp van ons op te vangen. Al is het maar door het raam :) Trouwens, de entree is gratis, het bier niet ;) Allemaal komen dus. Niet dat het past, maar toch komen!

Oh, en dan nog iets. Het gerucht gaat dat er rond de jaarwisseling interessante dingen gedaan gaan worden met microfoons, mengtafels en harddisks...wordt vervolgd!

Geplaatst op dinsdag 16 oktober 2012

Again, de indie release.

Goed nieuws! Omdat Ed het zich eindelijk eens verwaardigd heeft om uit te zoeken hoe je liedjes via iTunes of Spotify (enz) kan aanbieden, en omdat dat dus kinderlijk eenvoudig bleek te zijn, kunnen jullie vanaf nu via jullie favoriete kanaal van onze muziek genieten! Tot zover dus de fossiele denkwijze van de oude muziekindustrie; downloaden is het helemaal!

Dus zegt u het maar. De demo, "Again", beluisteren op Spotify? Check. iTunes? Tuurlijk! last.fm? Ook goed! BandCamp dan? Dat was de eerste! CDBaby? Yep! En Amazon.com MP3 dan? Ja, zelfs die...

Hoe cool is dat? Check dat uit!

...oh, en natuurlijk kan je de demo ook gewoon gratis (Creative Commons licence) vanaf de site blijven ophalen. Want piraterij bestaat niet. Wij noemen dat gewoon "armlastige fans". Kom dan maar gewoon naar onze optredens en geef ons een biertje :)

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2012

Optreden Paddy's 12 mei afgelast

Wegens een overlijden in de naaste familie van een van de bandleden kan het optreden in Paddy's niet doorgaan.

Geplaatst op donderdag 10 mei 2012

Paddy's

Optreden in Paddy's

Jawel! Het is geregeld. We hadden het er onderling al maanden over, maar nu is er dan toch witte rook. Zaterdag 12 mei staan we met Ask in Paddy's!

"Maar wat is Paddy's dan?" zullen sommigen misschien vragen? Het antwoord is: "oh, gewoon de oerstgezelligste Irish Pub in Gouda!"
Paddy's schenkt de lekkerste Ierse bieren en Whiskeys. Zelfs zonder onze weergaloze livemuziek is Paddy's al zeer de moeite van een bezoekje waard, dus kan je nagaan wat een feest 12 mei zal worden...

We zullen zo rond half negen aan de eerste set beginnen, maar als dat wat vroeg voor je is, niet getreurd: we spelen drie sets verspreid over de avond. Zo rond half twaalf stoppen we pas met spelen, dus er is kans genoeg om een glimp van ons op te vangen :)

Trouwens, de entree is gratis, het bier niet ;)
Allemaal komen dus. Niet dat het past, maar toch komen!

Geplaatst op zondag 1 april 2012

Jijbuis. Heerscht.

Youtube!

Bij het afgelopen optreden in StudioGonz merkten we dat er een aantal bootleggers rondliepen die illegaal filmpjes van ons aan het maken waren. Nu houden wij dus enorm van bootleggers! We zouden onszelf bootleggen als we niet te druk waren met muziek maken! Dus iedereen die erbij was, en iedereen die er in de toekomst bij gaat zijn: als je filmpjes wilt maken: DOEN! En geef ons een kopietje!
Het zal niemand verbazen dat Ask! vanaf nu dan ook te vinden is op YouTube!

Ons channel staat hier: https://www.youtube.com/user/askthebandfromgouda

We hebben er nu helaas pas 3 filmpjes op staan:

- 30 seconden intro van "Blow Me Away"- Een groot gedeelte van de set die we op 3 maart speelden (in twee stukken geknipt want YouTube staat maar een maximum lengte van 15 minuten toe)- de andere helft van de set...en dat is echt VEEL te weinig! Dus kom maar op met dat beeldmateriaal! :)

Geplaatst op zondag 11 maart 2012

Trofee.

Grote Prijs van het Groene Hart

Yes! ASK! is geselecteerd voor de Grote Prijs van het Groene Hart. Op vrijdag 16 maart spelen we in So What. En daarbij hopen wij natuurlijk op zoveel mogelijk publiek. Want laten we wel wezen: jij en wij weten natuurlijk al JAAAAREN dat Ask! een fantastische band is. Maar nu is het dan toch tijd geworden om het Goede Woord verder te verspreiden! Als bescheiden eerste stap zullen we het publiek en de jury in So What moeten overtuigen van ons gelijk.

En daarvoor hebben we jou dus nodig. Jouw stem telt namelijk mee... Kom jij ons supporten? Tot daar! Tot dan!

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2012

Boo! napret / Nieuwe bassist (II)

Goed, de voorspelling is dus uitgekomen: het was echt een waanzinnig feest in StudioGonz op 4 maart. Ask! heeft de zaal lekker voorverwarmd waarna Boo! het dak er op magistrale wijze vanaf blies!
De sfeer was ronduit fantastisch. StudioGonz was een stampende bak vol positieve feest-energie!
De feedback van de aanwezigen die we gesproken hebben was zonder uitzondering enthousiast. Ik denk dan ook dat we wel kunnen stellen dat we Mark nu op passende wijze hebben voorgesteld :)

Voor diegenen die dit geniale feest hebben moeten missen hieronder (als je de nieuwsbrief leest: op de website dus :)) een paar gruizige foto's die hopelijk misschien een glimp weergeven van het feest. Voor diegenen die er bij waren hieronder een paar gruizige foto's die als mooie herinnering kunnen dienen :)

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2012

Again

De afgelopen maanden heeft Ed samen met Marjolein de zang van de oude demo , "First", opnieuw opgenomen. Weken en weken van noeste arbeid later (Ed is geen getraind audiotechnicus) is er nu dan eindelijk resultaat! Met gepaste trots presenteren we Marjolein op zang bij de nieuwe oude demo: "Again"!

Ook nieuw: je kan de demo zoals altijd gratis beluisteren en downloaden, maar ALS je ervoor wilt betalen, dan kan dat nu :) En het mooiste: je kan zelf aangeven hoeveel :)

Dus: veel plezier ermee, wij gaan vast etalages kijken bij de zeiljachtenwinkel :)

Geplaatst op zaterdag 31 december 2011

Boo!

Zondag 4 maart 2012. Je zou denken dat de Maya's deze datum ook zouden hebben opgetekend als speciaal. Want laten we wel wezen: hoe UBERCOOL is dit?! Ask! mag op die datum het voorprogramma verzorgen voor de ronduit briljante band 'Boo!' (http://www.booband.com/ - check ze! Je zal ons dankbaar zijn!)

Ask! is vereerd om dit feest in StudioGonz op hun bescheiden manier te mogen inluiden. Het zal een extra-extra-extra-speciale avond voor ons worden, want zoals jullie weten hebben we een nieuwe bassist (Mark), en die hebben we tot nu toe heel egoistisch voor onszelf gehouden! Sorry! Het goede nieuws is dus dat het wachten bijna voorbij is. Het betere nieuws is dat we nog willen proberen een bescheiden aantal try-outs te regelen voordat we acte de presence geven in StudioGonz, maar of dat gaat lukken moet natuurlijk nog blijken... :)

Hoe dan ook, zondag 4 maart 2012 staat alvast genoteerd. Wees er snel bij, want StudioGonz heeft een beperkt aantal plaatsen, en de verwachting is dat de tickets (alleen via voorverkoop bij StudioGonz of via Ask!) snel zullen gaan!

Komt allen! Het wordt het feest van het jaar! TADATAAAAAA!

Geplaatst op donderdag 15 december 2011

Nieuwe bassist (I)

Afgelopen maandag (12 september) heeft Ask! een nieuwe bassist op snuffelsessie gehad. De eerste indrukken waren wederzijds positief, en dus hebben we afgesproken voorlopig de samenwerking voort te zetten.
De ondertiteling: looks like we have a new bass player, folks! :)
Binnenkort een wat meer uitgebreide introductie, maar nu alvast een voorzetje:

Naam: Mark Nieuwmans
Gear: 5-string Stingray
Kennen we van: Goudse coverband FUNdaMENTAL

Hopelijk draaien we binnen een maand (of 2) een paar proefoptredens. Tot dan!

Geplaatst op vrijdag 16 september 2011

Marco verlaat de band

Bassist en Ask!-lid van het eerste uur Marco heeft recent te kennen gegeven te stoppen met de band. Marco is zowel muzikaal als organisatorisch een aanjager geweest voor de band, en zal dan ook gemist worden. Bij deze bedankt Ask! Marco voor alle inzet en de vele gezellige en creatieve uurtjes.

Ask! gaat als band natuurlijk door, want volgens ons kan de wereld helemaal nog niet zonder onze muziek! We zijn dan ook bij deze op zoek naar een nieuwe bassist. Vind je onze muziek leuk? Ben je het met ons eens dat de wereld onze muziek nodig heeft? Speel je bas? Laat dan vooral wat van je horen! Voor de gelegenheid hebben we een apart emailadres: bassist@askfirst.nl

Geplaatst op donderdag 4 augustus 2011

Find us on Facebook

Na al die jaren is het er dan toch van gekomen: Ask! is voortaan ook te vinden op Facebook! De Facebookpage gaat de directe concurrentie aan met deze site, dus verwacht daar nieuws, roddels en andere achterklap aan te treffen! Er staan in ieder geval wat foto's. En je kan op 'Like' klikken!

Ed verzekert ons dat het allemaal heel 2.0 is.

Hoe dan ook, je hebt er bij deze NOG een manier bij om Ask! te volgen. Hoera!
We zijn te vinden op https://www.facebook.com/pages/Ask/152007838206437

Geplaatst op zondag 12 juni 2011

Spelen voor het goede doel

Vers van de pers en deze week pas bevestigd!
In het kader van je-moet-elkaar-toch-een-beetje-steunen zal Ask! zaterdag 4 juni 2011 optreden op een benefietfestival in "de Zon", Bodegraven. Het doel van het benefiet is geld inzamelen voor een groter gratis festival in Bodegraven later dit jaar.
In 2 jaar is het gratis fesitval uitgegroeid tot een bijzonder gezellig en steeds groter evenement in Bodegraven!
Door de relaxede sfeer en de vrijheid is het een gezellig toppunt van het jaar! Zonder de inzet van alle vrijwilligers kan dit niet, maar alles kost ook geld!
Om het festival een steuntje in de rug te geven organiseren zij op 4 juni 2011 een benefiet in De Zon!

Aangezien Ask! van mening is dat er veel te weinig festivals in de regio zijn, kunnen wij ons weinig betere doelen voorstellen! En onze fantasie is eindeloos! Het programma van die avond is te vinden op:
http://www.dezonbodegraven.nl/component/eventlist/details/183-benefiet-gratis-fesitval-bodegraven
Meer info over het gratis festival staat op www.gratisfestival.com (ja, echt! :))
Entree is EUR 5,-

Geplaatst op vrijdag 27 mei 2011

Webcasted

Nou, dat was een geslaagd experiment vanavond! Lachen man! Niet dat de kwaliteit van de stream zo briljant was, maar we hebben wel het een en ander geleerd! Bijvoorbeeld dat "Het Echt Kan" (tm), en ook dat de mensen die gekeken hebben dat heel leuk hebben gevonden. Conclusie: dat gaan we vaker doen! Hoe vaak? Geen idee, maar we zullen het hopelijk van tevoren aan gaan kondigen. Je kan altijd op maandagavond even de site bezoeken, en dan doorklikken naar "Ask! TV". Behalve 21 maart, want dan oefenen we niet :)

Anyways. Aankondigingen dus. Via Twitter (volg Edwin en/of Marjolein!), RSS, de nieuwsbrief of gewoon de site? We zullen zien! Overigens bij deze onze grote dankbaarheid aan de Gonz, die zo tof waren om ons van hun interwebverbinding gebruik te laten maken :) Top!

Geplaatst op dinsdag 15 maart 2011

Ask! TV

Altijd al eens een oefensessie van Ask! willen zien, maar geen zin om naar de Gonz te komen? Altijd al eens Ask! live willen zien, maar waren de kaartjes te snel uitverkocht? Woon je te ver uit de buurt? Dan is er nu goed nieuws!

Ask! heeft er een hobby bij. We zullen vanaf nu zo nu en dan proberen via een live-stream onze activiteiten te delen met de rest van de wereld. Natuurlijk is dat gratis, want voor ons is het dat ook! Voorlopig gaat alles zwaar experimenteel zijn, dus verwacht er niet te veel van. Vandaag, maandag 14 maart gaat ons eerste experiment van start. Tussen 19:30 en 22:00 zullen we proberen onze oefensessie live uit te zenden. Mocht je de kans hebben: check dat, en laat ons weten hoe je het hebt ervaren!

We cammen!

Geplaatst op maandag 14 maart 2011

Teaser update

Goed. Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Een paar weken terug kwamen we heel enthousiast met een teaser over dat er iets groots te gebeuren stond. Helaas is dit afgeblazen. Het ging om een optreden waar we voorprogramma zouden mogen zijn van een internationale act waar Marco en Edwin nogal blij van werden. Helaas is dat optreden afgeblazen door het management van die act (naar het schijnt).

Ask baalt hier natuurlijk enorm van, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. We zijn druk bezig met onderhandelingen over andere gigs in de komende paar maanden. Zodra hier iets meer over te zeggen valt zetten we dat op de site.

EEN ding is zeker: Ask! heeft enorme zin om weer te gaan spelen! Tot snel!

Geplaatst op dinsdag 15 februari 2011

Teaser

Zaterdag 16 april 2011. Dat is een datum waar Ask! nogal opgewonden van raakt.

Waarom? Dat mogen we nog niet zeggen.
En waarom niet? Omdat er nog wat dingen officieel geregeld moeten worden.
Wanneer mogen we meer zeggen? Binnenkort.

En nou ophouden met dat gefish.

Geplaatst op maandag 17 januari 2011

Even voorstellen: Marjolein

Het is alweer een flinke tijd geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Logisch natuurlijk, want het waren chaotische tijden. Iske verdween uit de band, een nieuwe zangeres werd gerekruteerd, een staartje van de vakantieperiode, en het herschrijven van teksten...interesting times. Hoog tijd voor een update!
Marjolein draait inmiddels al weer een aantal maanden met ons mee, en heeft zich als zangeres behoorlijk laten gelden. Een dijk van een stem, hoorbaar jaren geschoold, en een mentaliteit van aanpakken overtuigden de rest van de band vanaf de eerste kennismaking. Marjolein's zang kenmerkt zich door een krachtige heldere stem, waarmee ze loepzuivere zanglijnen afwisselt met uithalen die vanuit haar tenen lijken te komen. Zelfs Edwin, die al eerder met haar in bands had gespeeld was opnieuw aangenaam verrast.
Edwin en Marjolein hebben zich, naast de oefensessies, vermaakt met het herschrijven van een deel van de teksten. Inderdaad, een deel is nog steeds niet af. Maar dat mag de pret niet drukken; de hoeveelheid materiaal die gebruiksklaar is, is ruim voldoende om mee te oefenen. Marjolein heeft zich een behoorlijk deel van de nummers alweer eigen gemaakt. Als we in dit tempo doorgaan zijn we over een maandje of twee, drie, klaar om het podium weer op te gaan.
Nog even geduld dus. Maar, gelukkig hebben we de foto's nog!

Geplaatst op dinsdag 16 november 2010

Iske verlaat Ask!

Met gemengde gevoelens heeft Ask! afscheid moeten nemen van zangeres Iske. Wegens muzikale verschillen kon de samenwerking zoals die bestond niet meer verder worden voortgezet. De band betreurt dat het zo heeft moeten lopen, maar heeft het volste vertrouwen in de toekomst.

Iske heeft aangegeven dat haar teksten te persoonlijk zijn om toe te laten dat die door een ander gezongen zouden worden. Daarom zijn we inmiddels druk bezig die teksten te hertalen/vervangen. Dit is helaas een moeizaam proces (Iske's teksten zijn altijd van prima kwaliteit geweest, en voor de band moeilijk los te zien van de nummers). Desalniettemin doen we een poging. "Better Than You" is inmiddels hertaald; de rest zal snel volgen.

Ask! heeft inmiddels een mogelijke vervangster voor Iske gevonden in de vorm van Marjolein Poot. Marjolein heeft in het verleden met Edwin in bands gezeten en past qua persoonlijkheid prima in de band.

Wegens het opnieuw schrijven van teksten en inwerken van Marjolein zal Ask! zich de komende tijd (nog) minder op het podium laten zien. Zodra we er weer klaar voor zijn zullen we dit via de site en de nieuwsbrief laten weten.

Geplaatst op zondag 22 augustus 2010

Schrijf je in op de Ask! nieuwsbrief!

Ook zo moe van het F5-en op de Ask! site? Zou je willen dat er een makkelijkere manier was om van al het laatste nieuws over Ask! op de hoogte te blijven? Schrijf je dan nu in op de Ask! nieuwsbrief!

Eens per maand (op de eerste van de maand) wordt deze volautomatisch aan je gestuurd, gevuld met het laatste nieuws en alle aankomende optredens. Nu hoef je nooit meer een optreden te missen, en ons hoef je nu ook niet meer al te obsessief te stalken voor het laatste nieuws!

Is dat niet mooi?

Nuja, wij zijn er trots op... Voor de liefhebber: check de nieuwe link in het navigatiemenu.

Geplaatst op maandag 4 januari 2010

Nieuwe t-shirts

De meeste lezers zullen de eerste Ask! t-shirts inmiddels wel kennen. Het briljante ontwerp hiervan werd gemaakt door onze huis-nerd, designer en gitarist Edwin. Omdat deze shirts al een tijd meedraaien zaten we eigenlijk al een tijdje te wachten op nieuws van het shirt-front. Na (naar onze mening veel te) lang wachten werden we vanochtend dan eindelijk verblijd door het nieuws: de nieuwe shirts komen eraan! Uiteraard grepen we direct de telefoon om Ed uit te horen.

We wilden vooral weten waarom het allemaal zo lang moest duren. Desgevraagd was het antwoord: "Nou, het moest natuurlijk wel GOED zijn! Jullie zijn toch een bepaalde standaard gewend, en daar moest ik wel aan voldoen. De lat lag aardig hoog...".

Right.

Op de vervolgvraag of hij de shirts ook zo vond lijken op het logo dat op de site en op de stagebanner prijkt was de reactie: "Uh, vind je? De kleuren zijn toch helemaal anders..?"

Ach, wie zijn wij om te oordelen. Het resultaat is weer eens vet, en staat vanaf nu in de shop. Gelukkig is ons salaris ook net gestort...

Geplaatst op maandag 26 oktober 2009

Optreden So What! - de samenvatting

Whoah! 't Optreden in So What! gisteren was gaaf! Er waren lekker veel vrienden en familie, maar dat is logisch bij een thuiswedstrijd :)
Iedereen die er was bedankt!
Over bedankt gesproken: Niet iedereen zal het zijn opgevallen (dat is de kunst ervan), maar we hadden een eigen lichtman bij ons! Zijn naam is Dennis. Ik heb begrepen dat het een toevoeging was (zelf heb ik er weinig van gemerkt, want op het podium ben je toch met andere zaken bezig), dus bij deze nog een keer: Dennis, bedankt!
Ook bedankt: Martien, onze geluidsman. Zonder jou had ik mijn versterker *nog* harder moeten zetten :)
Nog een verzoek: er waren meerdere mensen die foto's aan het nemen waren. Omdat we natuurlijk enorm op onszelf geilen zouden we graag die foto's ontvangen! Geef even een seintje alsjeblieft!

Geplaatst op zaterdag 6 juni 2009

Gastenboek!

Zojuist is (na wederom vele uurtjes noeste arbeid van onze gitaar-nerd-held Edwin) het gastenboek online gezet! Dus, als je ons iets wilt laten weten...en de rest van de wereld wilt laten meegenieten, dan kan dat vanaf nu! Hou het wel netjes, want sommige woorden zorgen ervoor dat je reactie automagisch 'aangepast' kan worden...

Geplaatst op donderdag 4 juni 2009

Songteksten beschikbaar

Altijd al willen weten wat Iske nu eigenlijk zingt? Afgezien van beter opletten bij de optredens is er nu een tweede optie: kijk in de sectie "teksten" en klik op de titel van het nummer dat je wilt lezen... Moet je natuurlijk wel weten hoe het nummer heet... Opmerking: we houden ons het recht voorbehouden om de teksten te wijzigen als dat zo mocht uitkomen :)

Geplaatst op zondag 31 mei 2009

Don't be a stranger...

De sectie "contact" laat nu ook wat zien. Hier kan je info vinden over hoe ons te boeken, bij wie je moet zijn om te slijmen over de site, en wat onze Hyves en Myspace adressen zijn. Keep in touch!

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009

Nieuwssectie in de lucht

De sectie "nieuws" is zojuist ook in bedrijf genomen. In deze sectie kan je alle nieuwtjes over Ask! vinden, bijlezen over wat je gemist hebt en een reis terug in de tijd maken...althans, als deze sectie een beetje gevuld is dan...

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009

Link naar de demo werkt

Bijna vergeten, maar de link in het menu "Muziek, pics, etc" werkt inmiddels ook. Hij verwijst nu nog direct naar de demo, maar het is de bedoeling dat daar later veel meer te vinden gaat zijn: Foto's van de fotoshoot, live-foto's, video's, en toekomstmuziek (lees: als we weer wat hebben opgenomen komt het daar ook). Wordt vervolgd...

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009

T-shirts!

Ask! heeft ook t-shirts! Onze gitarist-programmeur-designer-held Edwin heeft ervoor gezorgd dat al bij ons eerste echte optreden (in Loose End) er t-shirts beschikbaar waren (er zijn er die avond inderdaad een aantal in het wild gesignaleerd). Het loopt allemaal via een online tshirt-winkel waar je zelf t-shirts kan ontwerpen. De prijzen zijn lekker laag (vinden wij). Trouwens, lager kan niet, want we hebben besloten de shirts tegen kostprijs aan te bieden...Ze zijn te vinden via de link "t-shirts" in het menu.

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009

Sectie "optredens" is operationeel

De sectie "optredens" is toegevoegd. Uitwerken van vormgeving komt later.

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009

Nieuwssectie in aanbouw

Op dit moment zijn we volop aan het klussen aan de site. Vanaf nu zijn nieuwsberichten op de overzichtspagina zichtbaar. Binnenkort gaan ook de links "optredens" en "nieuws" werken. Gaandeweg zullen we meer functionaliteit toevoegen.

Geplaatst op zaterdag 30 mei 2009